• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Међународна архивска конференција „Архиви и изазови 21. века” у Архиву Војводине

on .

Међународна архивска конференција насловљена „Архиви и изазови 21. века”
Данас, 09.04.2019. године у организацији и у просторијама Архива Војводине отворена је дводневна међународна архивска конференција насловљена „Архиви и изазови 21. века”, на којој ће властити стручни рад представити еминентни архивисти из будимпештанског Мађарског националног архива.

Након потписивања обновљеног Споразума о сарадњи два архива, приликом свечаног отварања поздравне речи учесницима конференције упутили су директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, генерални директор Мађарског националног архива др Чаба Сабо, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, затим председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, као и министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић, који је – на крају свог обраћања – промишљено апострофирао важност успостављања свести о целини националног културног простора, чије границе не би требало сводити нити поистовећивати са политичким.

Гостима који су учествовали у отварању конференције предочен је значај континуиране сарадње два архива, умајући у виду – између осталог – да архивисти и конзерватори из Архива Војводине неретко бораве на усавршавању у Мађарском националном архиву. На важност пројеката на чијој изради су тренутно ангажовани архивисти из Архива Војводине указали су др Небојша Кузмановић, др Драгана Катић, мр Владимир Иванишевић, Кристијан Обшуст и Милена Поповић-Субић. Уручивши пригодне поклоне гостима, директор Архива их је повео у обилазак депоа и простора за дигитализацију архивске грађе, као и недавно отвореног Музеја присаједињења.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.