• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Директор Архива Војводине у резиденцији aмбасадора Италије

on .

Директор Архива Војводине у резиденцији aмбасадора Италије
Данас 7. фебруара 2019. године др Небојша Кузмановић присуствовао је конференцији за новинаре поводом представљања програма културних и економских иницијатива Амбасаде Италије и Италијанског института за културу у Београду за 2019. годину, а која се одржавала у резиденцији Његове екселенције амбасадора Италије Карла Ло Кашо-а (Carlo Lo Cascio).

Поменуте активности промовисале су се у оквиру обележавања 140 година од успостављања дипломатских односа и десет година стратешког партнерства између Италије и Србије.

На конференцији за новинаре учествовао је Карло Ло Кашоа, амбасадор Италије у Србији и Давид Скалмани (Davide Skalmani), директор Италијанског института за културу у Београду, у присуству представника српских и италијанских медија.

Jeдна од тема програма је и сарадња Амбасаде Италије и Италијанског института за културу са Архивом Војводине: представљање књига Милована Пизарија и Јоване Иветић о односима између Италије и Србије.

Опширније о програму главних догађаја поводом обележавања 140 година дипломатских односа и 10 година стратешког партнерства између Италије и Србије видети у прилогу.

 

 

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.