• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Симфонијска бајка „Пећа и вук”

on .

Симфонијска бајка „Пећа и вук”

Позивамо вас у Амфитеатар Архива Војводине где ће Војвођански симфонијски оркестар приредити програм за децу изводећи симфонијску бајку „Пећа и вук” Сергеја Прокофјева.

Петак, 2. октобар, са почетком у 12.00 часова

Архив Војводине, Жарка Васиљевића 2А

Заинтересован причом о дечаку Пећи, који уз помоћ животиња и ловца успева да ухвати страшног вука, а с циљем да компонује дело за прве сусрете деце са класичном музиком, композитор пише ову симфонијску бајку. Сваки лик из бајке представљен је различитим инструментом оркестра. Мачку представља кларинет, птичицу флаута, патку обоа, вука хорна, деду фагот, а Пећу гудачки инструменти. Како би деца што боље разумела симфонијску бајку, ту је и наратор, глумац Милован Филиповић, који прича причу. Оркестар ће водити маестро Микица Јевтић, стални диригент оркестра опере Српског народног позоришта.

Војвођански симфонијски оркестар на овај начин жели да укаже на важност едукације деце о класичној музици, стварајући нову генерацију љубитеља „класике”.

Број места је ограничен, долазак можете потврдити на мејл-адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.