• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Делегација из Републике Албаније у посети Архиву Војводине

on .

Делегација из Републике Албаније у посети Архиву Војводине

Данас, 5. марта 2020. године Архив Војводине су посетили чланови Фондације „Нермин Влора Фаласци” (Fondacione "Nermin Vlora Falaschi") из Републике Албаније. У делегацији су били: председница Фондације, новинарка и писац Занепе Лука (Zenepe Luka), потпредседница Фондације Лавдије Биша (Lavdie Bisha), чланица Председништва, песникиња, писац и режисерка Власова Муста (Vlasova Musta), и заменик директора Института за мањине Републике Албаније  Кристо Гоци (Kristo Goci).

Посету гостију из Републике Албаније организовао је Демо Бериша, председник Матице Албанаца Србије.

На заједничком састанку организованом у Архиву Војводине, осим гостију из Албаније и председника Матице Албанаца Србије, у име Архива Војводине присуствовали су директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, помоћник директора Архива Војводине Милена Поповић Субић, руководилац Одељења за сређивање и обраду старије архивске грађе Дејан Јакшић, као и архивисти са Одељења за документацију, информације и информациони систем Владимир Иванишевић и Кристијан Обшуст.

Током састанка, делегација из Републике Албаније презентовала је рад Фондације „Нермин Влора Фаласци”, док је директор Архива Војводине заједно са сарадницима упутио госте из Албаније у основну и пројектну делатност Архива.

У склопу посете размотрене су могућности сарадње између Архива Војводине и Фондације „Нермин Влора Валасци”. Такође, чланови делегације из Републике Албаније обишли су и архивске депое, приликом чега им је посебно презентована архивска грађа која се односи на историјат манастира Крушедол.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.