• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Др Небојши Кузмановићу додељена престижна награда „Капетан Миша Анастасијевић“

on .

Др Небојши Кузмановићу додељена престижна награда „Капетан Миша Анастасијевић“

Јуче, 18. новембра 2019. године, у Галерији Матице српске свечано су додељена признања ,,Капетан Миша Анастасијевић”. Та престижна награда додељује се најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама који су допринели афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва.

Награда ,,Капетан Миша Анастасијевић” део је пројекта ,,Пут ка врху”, који је настао пре 19 година. Додељује се за науку, културу, образовање и предузетништво.

Признање за традицију и очување богатог културно-историјског наслеђа припало је директору Архива Војводине др Небојши Кузмановићу.

“Ја сам, заиста, пријатно изненађен, можда чак и више од тога, овим признањем, јер носи име човека који је остао упамћен као добротвор у нашем народу и у нашој држави. Дакле, добити признање који је задужио свој народ и државу је нешто јако лепо и добро”, изјавио је директор Архива Војводине.

Установљено признање, плакета и златник са ликом великог српског трговца и добротвора из 19. века, дунавског Капетана Мише Анастасијевића, уметничко је дело академског вајара из Београда Љубише Манчића.

Награде су додељене на нивоу Војводине, а 7. априла, на Благовести, биће уручена признања на нивоу Србије.

 

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.