• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Изложба цртежа „Поетика руралног – Фрагменти о нестајању”

on .

 

Изложба цртежа „Поетика руралног – Фрагменти о нестајању”

У уторак, 6. 10. 2020. године у Архиву Војводине је у 12.00 сати одржана одбрана мастер рада „Поетика руралног – Фрагменти о нестајању” студенткиње Драгане Ковачевић.

У 18.00 часова отворена је истоимена изложба цртежа која се може погледати до 13. 10. 2020. године.

Поздравне речи и речи захвалности окупљенима упутила је Милена Поповић Субић, помоћник директора Архива Војводине, проф. др ум. Драгана Б. Стевановић је одржала уводни говор о студенткињи и њеном уметничком раду, а изложбу је отворио шеф Департмана ликовних уметности Мирослав Шилић.

„Драгана Ковачевић је млада уметница која се изражава кроз цртеж, графику, фотографију и проширене медије. Важност руралног огледа се у вишеструким аспектима њеног уметничког рада. У основи, рурално окружење одређује Драганин идентитет и представља почетну позицију у опажању света. У познатој средини села, она мапира нетакнуте и неестетизоване чулне утиске као места њеног детињства, безбрижности и породичне историје. Храбрим одабиром да проучава интимно сеоско окружење и сопствено порекло, Драганин рад истовремено представља ехо топлине и ламент над нестајањем призора, мешавина је емотивне и архетипске слике која се потенцира кроз интервенције на артефактима. Флуидна прилагодљивост материјала, димензија и техника у сваком раду потврђује одлично познавање цртачке материје и креативан, савремени и интердисциплинарни приступ”.

др ум. Драгана Б. Стевановић, ванр. проф.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.