• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Пројекат „Холокауст, европске вредности и локални архиви”

on .

Пројекат „Холокауст, европске вредности и локални архиви”

У време ванредног стања уведеног због епидемије вируса COVID-19, Архив Војводине и невладина организација Тераформинг из Новог Сада, званично су започели рад на пројекту под називом „Холокауст, европске вредности и локални архиви”, који смо као Online Kickoff Event – преносили уживо из Архива Војводине.

Презентација из Архива Војводине трајала је до 14 часова и 15 минута, а након тога на нашој фејсбук страници појавио се линк ка филму, у којем смо сабрали преко 30 видео-прилога послатих за ову прилику из различитих земаља.

Циљ пројекта је стварање и имплементирање специфичне одрживе методологије за развој иновативних приступа архивској педагогији у локалним архивима.

Партнери на пројекту су колеге из Аустрије, Мађарске, Немачке, Пољске, Словачке и Чешке, као и учесници из Израела, Велике Британије, Сједињених Америчких Држава, Норвешке, Грчке и Холандије.

Такође, у сарадњи са Фондацијом Нови Сад 2021, пројекат је уклопљен у програм Европска престоница културе 2021.

О овом заједничком европском пројекту говорили су директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић и директор Тераформинга господин Мишко Станишић.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.