• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Плакати и рекламе, некад и сад – Радионица у Архиву Војводине

on .

Плакати и рекламе, некад и сад – Радионица у Архиву Војводине    

У оквиру највеће националне музејске манифестације „Музеји за 10”, под слоганом Музеји за једнакост: разноликост и инклузија, 12. 11. 2020. године одржана је радионица за децу у Архиву Војводине под називом „Плакати и рекламе – некад и сад, за децу и младе”, у сарадњи са Новосадским дечијим културним центром. Деца су имала прилике да сазнају како су се некада правили плакати и објављивале информације о разним производима. Како је реклама изгледала некад, како су се преносиле информације, на који начин су људи бивали обавештавани о друштвеним догађајима, новим производима и важним културним манифестацијама.

Радионица је била осмишљена тако да се деца упознају са архивом као установом културе и да чују уводно предавање о рекламама, плакатима и на практичан начин, из конкретних примера, сазнају нешто о дизајну, начину обавештавања и преношењу порука, кроз време.

Практични део овог пројекта ће бити одржан у Новосадском дечијем културном центру, где ће деца смишљати, дизајнирати и одштампати своје плакате за одређене производе или догађаје.

Радионицу су водиле Љиљана Дожић, архивски саветник, у име Архива Војводине, а у име Новосадског дечијег културног центра Љубица Танкосић и Ана Илић.

Фотографије: Лазарела Зиројевић

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.