• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Новоизабрани бискуп Словачке евангеличке цркве у посети Архиву Војводине

on .

Новоизабрани бискуп Словачке евангеличке цркве у посети Архиву Војводине

Новоизабрани бискуп Словачке евангеличке цркве др Јарослав Јаворник посетио је 19. новембра 2020. године Архив Војводине.

Уваженог госта је дочекао директор Архива др Небојша Кузмановић, са сарадницима, архивистима Љиљаном Бубњевић и Александром Бурсаћем.

Током срдачног разговора директор Кузмановић је новоизабраном бискупу пожелео добродошлицу, те представио делатност Архива Војводине. Посебна пажња је посвећена досадашњим активностима Архива у вези са неговањем сећања на словачку заједницу у Војводини.

Александар Бурсаћ, виши архивиста, приредио је презентацију архивске грађе која се налази у фонду 183 Архива Војводине, односно дела фонда који се односи на злочине окупатора и њихових помагача над становништвом словачке националне припадности, који су извршени у Срему, Банату и Бачкој.

Бискуп др Јаворник са пажњом и интересовањем саслушао је излагања директора Кузмановића и сарадника, те изразио спремност да у предстојећем периоду подржи активности Архива Војводине на продубљивању културних веза између Словачке и Србије. У наставку посете, бискуп је обишао депое Архива, и експозицију Музеја присаједињења 1918.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.