• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Активности пројекта „Мапирање јеврејских синагога на простору Војводине”

on .

Активности на реализацији пројекта „Мапирање јеврејских синагога на простору Војводине”

Данас 16. 12. 2020. године у Архиву Војводине одржан је састанак у контексту даљих активности на реализацији пројекта који се односи на мапирање јеврејских синагога на простору Војводине, а чији ће резултати бити презентовани до краја фебруара 2021. године у форми посебно конципиране тематске базе података у оквиру ПЛАТФОРМЕ УГРОЖЕНА БАШТИНА, као и објављивањем посебног тематског зборника.

Поменути пројекат се одвија у контексту интердисциплинарне сарадње између Архива Војводине и Департмана за географију, туризам и хотелијерство Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, а у складу са одредбама Протокола о стратешкој сарадњи који је ове године потписан између Архива Војводине и Природно-математичког факултета.

Састанку на којем су прецизиране даље активности у контексту поменутог пројекта чија је реализација у току и размотрене потенцијалне активности у вези са другим пројектима који ће бити презентовани у оквиру онлајн платформе Архива Војводине – УГРОЖЕНА БАШТИНА, присуствовали су директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, помоћник директора Архива Војводине Кристијан Обшуст, сарадник Архива Војводине Андрија Алексић и аутори пројекта, професори Природно-математичког факултета др Игор Стаменковић и др Растислав Стојсављевић.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.