• Arhiv Vojvodine
  • Arhiv Vojvodine

Отворена изложба „Четири минута тишине”

on .

Отворена изложба „Четири минута тишине”

Дана 22. 4. 2021. године отворена је мастер изложба „Четири минута тишине” аутора Немање Миленковића, сарадника у настави на Катедри за сликарство Академије уметности у Новом Саду.

Мастер изложба „Четири минута тишине”, новосадског аутора Немање Миленковића, представља резултат двогодишњег уметничког истраживања четири студије случаја које је формулисао у четири излагачке целине. Користећи се различитим визуелним медијима, аутор испитује сопствене могућности за реализацију и артикулацију иницијалне идеје.

Немања Миленковић рођен је 1996. године у Новом Саду. Основне студије завршио је 2019. године на Академији уметности у Новом Саду, студијски програм Сликарство у класи професора Драгана Матића, а исте године уписује мастер студије под његовим менторством. Од 2020. године запослен је као сарадник у настави на Катедри за сликарство Академије уметности у Новом Саду. До сада је свој рад приказао на 11 самосталних, а учествовао је на преко 30 групних изложби. Добитник је више признања и награда од којих издваја годишњу награду Департмана ликовних уметности за најуспешнији уметнички рад из уметничке дисциплине СЛИКАЊЕ (2019). Члан је СУЛУВ-а и Шок задруге, где уређује ликовни програм. 

На изложби су говорили:

Др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине,

Немања Миленковић, аутор изложбе и

Проф. Драган Матић, ментор мастер пројекта.

Изложбу можете погледати до 7. маја 2021. године.

0
0
0
s2sdefault

Контакт подаци

Адреса: Жарка Васиљевића 2A,
21101 Нови Сад
Тел.: +381 21 4891 800
Факс: +381 21 522 332
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Захтеви странака:
E-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.