ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ХРВАТСКОЈ

ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ХРВАТСКОЈ

 

У среду 14. 7. 2022. године Архив Војводине је посетила новоименована амбасадорка Републике Србије у Републици Хрватској њ. е. Јелена Милић.

На радном састанку којем су присуствовали амбасадорка Републике Србије у Републици Хрватској Јелена Милић, директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић и помоћник директора Архива Војводине Кристијан Обшуст, новоименованој амбасадорки је представљена основна и пројектна делатност Архива Војводине, уз посебан фокус на издавачку делатност Архива која се односи на публикације везане за масовна страдања Срба током Другог светског рата који је починио усташки режим у Независној Држави Хрватској. Уједно су размотрене и могућности сарадње између Амбасаде Републике Србије у Хрватској и Архива Војводине у контексту даљег умрежавања институција културе и институција српске националне мањине у Републици Хрватској са Архивом Војводине а уз подршку Амбасаде Републике Србије у Хрватској.

У склопу посете, амбасадорка је посетила и депое Архива, где су јој архивски саветници Владимир Иванишевић и Љиљана Дожић презентовали део архивске грађе која се односи на страдање Срба на простору НДХ у току Другог светског рата. На крају посете, амбасадорка је обишла тренутно актуелне изложбе у Архиву Војводине, као и сталну поставку Музеја присаједињења.

Scroll to Top