„НОВОСАДСКО БИГ ДЕЧИЈЕ ЛЕТО”

„НОВОСАДСКО БИГ ДЕЧИЈЕ ЛЕТО”

„НОВОСАДСКО БИГ ДЕЧИЈЕ ЛЕТО”

С радошћу вас обавештавамо да је пред нама

по реду Новосадско БИГ дечије лето 13.

под слоганом „ Љубав је…”

у организацији Дечијег културног центра Нови Сад

 које ће се одржати од 25. јуна до 25. августа 2023. године на више од 20 локација у Новом Саду.

Пројекат се реализује уз подршку Града Новог Сада, ТЦ „БИГ”, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, ОШ „Петефи Шандор” и Архива Војводине.

 

Свечано отварање одржаће се 25. јуна 2023. године од 18 до 20 часова, у Тржном центру БИГ (Сентандрејски пут 11).

Учесници у програму:

 Хор „Сунцокрети”

 ученици Музичке школе „Исидор Бајићˮ

чланице Плесног студија „Партизан IIˮ

и

чланице Плесног студија „Зумба Фјужнˮ

Пропратни програм: Базар креативних радионица у оквиру ког ће се представити организације и установе које су овогодишњи партнери пројекта 

Током летњег распуста деца ће ући у уметничке атељее, музејске, галеријске и друге просторе намењене њима и на креативно-едукативним радионицама откривати чаролију боја и емоција, правити анимиране филмове, упознати се са значајним уметничким делима, уређивати дечије новине, оживљавати ликове из бајки, правити мозаике, израђивати накит и реплике играчака. Упознаће се и са различитим језицима и културама. Кроз приче ће се срести са упечатљивим ликовима из дечије литературе са свих меридијана, сазнати интересантне анегдоте из живота славних уметника и научника и упознати се са начином живота у прошлости кроз уметничка дела и музејске експонате. Савладаће и многе ликовне технике, програмирати, гледати представе, филмске пројекције, музицирати… Учествоваће у квизовима, плесати, певати, глумити и стицати самопоуздање.

Упоредо са креативно-едукативним активностима имаће прилике да вежбају капуеру, зумбу, корективну гимнастику, као и да прелазе препреке на адреналинским висинама.

Ове године ће се деца упознати и са радом интервентних служби, уз учешће гостију – наших доктора из хитне помоћи, ватрогасаца, војника и полицајаца са возилима и практичним упутствима за хитне случајеве.

Комплетан програм овогодишње манифестације у ПДФ формату можете пронаћи на следећем линку

http://www.dkcns.rs/wp-content/uploads/2023/06/Program-NSDL-13.pdf

као и скенирањем QР кода

 

 

 

 

Scroll to Top