Председник Српског археолошког друштва у посети Архиву Војводине

Председник Српског археолошког друштва у посети Архиву Војводине

Јуче, 1. јула 2020. године, Архив Војводине је посетио др Адам Црнобрња, председник Српског археолошког друштва и археолог запослен у Народном музеју у Београду.

На састанку коме су присуствовали председник Српског археолошког друштва др Адам Црбобрња, директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић и помоћник директора Архива Војводине Кристијан Обшуст договорена је сарадња између Архива Војводине и Српског археолошког друштва у контексту заједничке реализације пројекта ПЛАТФОРМА УГРОЖЕНА БАШТИНА, чији је институционални носилац Архив Војводине, а чија ће реализација започети крајем јула ове године.

Тематска ПЛАТФОРМА УГРОЖЕНА БАШТИНА биће покренута у склопу интердисциплинарне пројектне активности Архива Војводине као посебан ОНЛАЈН пројекат посвећен темама везаним за угрожену покретну и непокретну културну баштину, као и за уништавање културне баштине у савременом друштвеном и политичком контексту.

Концепција пројекта је експерименталног карактера и одвијаће се у сарадњи са неколико институција, као и појединаца из области архивистике, историје, историје уметности, архитектуре, антропологије, социологије, археологије и културологије.

Опширније информације о концепцији пројекта можете видети на сајту: ПЛАТФОРМА УГРОЖЕНА БАШТИНА 

Scroll to Top