ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ „АРХИВ И АНТРОПОЛОГИЈА СЕЋАЊА”

 

Дана 21. октобра 2021. године у Архиву Војводине одржана је промоција монографије Архив и антропологија сећања ауторке др Драгане Радојичић.

Објављивање монографије Архив и антропологија сећања представља још један почетак у издавачкој делатности Етнографског института САНУ, јер значи оснивање нове едиције – Метроон: Извори у етнологији и антропологији, чији је циљ објављивање примарних извора, како оних архивских сведочанстава о временима на која нам је сећање остало само у фрагментима, тако и оних актуелних, који настају за време актуелног теренског рада антрополога и етнолога. У првој објављеној публикацији у оквиру нове серије монографских издања, ауторка др Драгана Радојичић, научна саветница Етнографског института САНУ, на основу дугогодишњег искуства у раду са архивским изворима, као и на основу досадашње примене архивистике у антропологији, указује на значај архива, архивалија и архивских извора при анализи одређених културних феномена. Посебно значајан део ове публикације представљају приложена и преведена (до сада необјављена) архивска документа сачувана у Архиву Херцег Новог.

Издавач ове публикације је Етнографски институт САНУ.

О књизи су говорили: др Милеса Стефановић-Бановић, научни сарадник Етнографског института САНУ, др Бранко Бановић, научни сарадник Етнографског института САНУ и др Драгана Радојичић, директорка Етнографског института САНУ.

Scroll to Top