Архив Војводине помаже угрожене од последица поплаве

Поводом апела Архива Србије, Архив Војводине и Синдикална организација Архива Војводине, издвојили су 60 000 динара солидарне помоћи из сопствених средстава у циљу пружања неопходне помоћи колеги Животију Матићу, запосленом у Архиву Јагодина, ради санирања штете услед последица поплаве.

Директор Архива Србије, др Мирослав Перишић, упутио је свим архивима у Србији молбу да у складу са својим могућностима упуте новчану помоћ Животију Матићу, са пребивалиштем у Трнави крај Јагодине, јер је претрпео огромну материјалну штету услед изливања реке Белице, при чему је у поплави страдало целокупно домаћинство, у коме живи са непокретним оцем, супругом и два сина.

 

Поштоване колеге,

Од срца вам захваљујемо на чину добре воље, којим сте изашли у сусрет нашем колеги Животију Матићу, поплављеном у прохујалој катастрофи. Сва материјална средства, добијена из ваших архива, пружиће могућност да колега Жоћа започне санирање оштећених објеката и покретности, који би могли да буду враћени у функцију. Поред новца који сте ови путем донирали, колеги је неизмерно драгоценија вредност људског разумевања и хуманости, осведочена вашим пријатељским гестом. У име колеге Животија Матића, као и у име читавог колектива јагодинског архива срдачно вас поздрављам и ХВАЛА!

Светлана Мишковић, в. д. директора
Историјски архив „Средње Поморавље“ Јагодина

03.06.2014.


 

Поштоване колеге,

Ово што ви сада чините за мене враћа ми веру у пријатељство, колегијалност, враћа ми веру у људе. У једном тренутку сам све изгубио а сада ми се чини да има наде, да могу поново…

Хвала вам од срца, у моје име, у  име моје породице. Хвала вам што сте ми поново вратили наду, речи ми се губе и постају сувишне…

Срдачан поздрав

Животије Матић
Историјски архив „Средње Поморавље“ Јагодина

03.06.2014.

 

Scroll to Top