Архив Војводине на Сајму књига у Београду

Архив Војводине на Сајму књига у Београду

 

У среду, 23. октобра 2019, у 12.00 сати, у хали 4, на излагачком простору Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, као гост излагач – Архив Војводине је представио домаћој и страној сајамској публици рад установе заштите и културе, као и своју богату издавачку делатност.

Архив се определио да на савремен начин, уз средства информационих технологија приближи начин и облике свог рада, а посебно школској и студентској омладини. Стручној и широј јавности о архивској делатности, пројектним активностима, издавачкој и изложбеним подухватима, говорили су руководиоци одељења у Архиву: др Драгана Катић, мр Дејан Јакшић, архивски саветници; Александар Бурсаћ и Ивана Гојковић, архивисти.

Осим тога, публици су представљена и најновија монографска издања Архива (2018, 2019) и Археон, часопис Архива Војводине за теорију и праксу архивистике,  о којима су говорили приређивачи, представници Српске православне цркве и Библиотеке Матице српске, у својству сарадника на припреми ових издања за публиковање.

Излагачки простор Архива Војводине посетила је амбасадорка Словачке Републике у Србији, Дагмар Репчекова.

Модератор овог „архивског поднева” била је др Драгана Бедов.

64. Међународни београдски сајам књига отворен је до недеље, 27. октобра. Сви посетиоци на овом изложбеном простору добијају на поклон књиге из било које едиције Архива Војводине.

 

 

Scroll to Top