ДОГОВОРЕНА СТРАТЕШКА САРАДЊА ИЗМЕЂУ АРХИВА ВОЈВОДИНЕ И ИНСТИТУТА ЗА ПОЛИТИЧКЕ СТУДИЈЕ

У уторак 31. 10. 2023. године у просторијама Института за политичке студије у Београду, одржан је радни састанак између представника Архива Војводине и представника Института за политичке студије на којем је договорена стратешка сарадња између Архива Војводине и Института за политичке студије у контексту заједничке пројектне, издавачке и изложбене делатности. Посебан сегмент сарадње ће бити фокусиран на организовање заједничких научних међународних конференција. Као прва у низу, током новембра, биће организована научна конференција везана за српско-словачке друштвене и културне везе, која ће окупити компетентне стручњаке са простора Републике Србије и Словачке Републике, а која ће бити одржана у Београду у другој половини новембра 2024. године. Планирано је да као резултат конференције, буде публикован двојезични тематски зборник на српском и словачком језику у суиздаваштву Архива Војводине, Института за политичке студије, као и партнерских научних установа са простора Словачке Републике.
Радном састанку су у име Архива Војводине присуствовали директор др Небојша Кузмановић и помоћник директора Кристијан Обшуст, док су у име Института за политичке студије присуствовали директор др Миша Стојадиновић, председник Научног већа др Љубиша Деспотовић и научни сарадник доцент др Вања Глишин. Током састанка, од стране директора институција, потписан је и протокол о сарадњи између Архива Војводине и Института за политичке студије. 
Уједно, Архив Војводине је у контексту договорене међубиблиотечке размене, библиотеци Института за политичке студије поклонио бројне књиге које су публиковане у склопу богате издавачке делатности Архива. 

Scroll to Top