Формирање Секторске групе за културу Фонда Европски послови АП Војводине

Формирање Секторске групе за културу Фонда Европски послови АП Војводине

Представници Фонда „Европски послови” АП Војводине, Архива Војводине, Музеја Војводине, Музеја савремене уметности Војводине, Српског народног позоришта, Галеријe Матице српске, Покрајинског завода за заштиту споменика културе, као и других значајних културних институција АП Војводине, у Малој сали Привредне коморе Војводине одржали су јуче 22. 2. 2021. године први састанак поводом формирања Секторске групе за културу на иницијативу Фонда „Европски послови” АП Војводине.

На поменутом састанку су у име Архива Војводине присуствовали помоћник директора Кристијан Обшуст и архивиста Љиљана Бубњевић.

Директор Фонда „Европски послови” Александар Симурдић поздравио је све присутне и истакао значај Фонда као тачке окупљања пет секторских група: секторска група зелена агенда, секторска група за образовање, културу, здравство и привреду, као и стратешких приоритета у поменутим тематским целинама.

Овим поводом, Милош Станковић, директор Народног позоришта у Суботици, наводи да је од велике важности формирање сектора за културу у оквиру Фонда „Европски Послови” где ће моћи лакше да сарађују све институције културе АП Војводине.

Представници су се сложили да пет изабраних тематских целина покривају највећи део проблема локалних самоуправа и као такве дају велики допринос културној сцени АП Војводине као и њеној будућој заједничкој сарадњи.

Scroll to Top