АРХИВИ И ИЗАЗОВИ 21. ВЕКА

Архивска конференција 9–10. април 2019. – Нови Сад

Архив Војводине је са циљем стручног усавршавања запослених у архивима, организатор Архивске конференције и презентације стручног рада еминентних архивиста Мађарског националног архива, који ће нам пренети њихова искуства из архивистике и рада архива у Мађарској.

Свечано отварање Конференције и први дан Архивске конференције одвијаће се у Архиву Војводине (Улица Жарка Васиљевића бр. 2А), а  други, у Историјском архиву Града Новог Сада (Улица Филипа Вишњића бр. 2).

Програм, распоред предавања и рада у стручним радионицама, можете видети овде.

Молимо Вас да нас о Вашем  присуству  обавестите, најкасније до 5. априла 2019. године. Такође, с обзиром на то да је програмом рада Конференције предвиђено одржавање и стручних радионица у вези са сређивањем фондова који су настајали у периоду 1867–1918. године, молимо Вас да евентуална питања архивиста који раде на сређивању и обради старије архивске грађе, доставите до наведеног датума. Могућа питања односе се на разграничење управних фондова према периодизацији; унутрашње разграничење постојећих фондова према ствараоцу грађе; припадност појединих фондовских целина (подфондови и серије); организација законодавне и судске власти итд.

Scroll to Top