Промоција пројекта „Хана” (Hannah)

Међународни архивски пикник

 

Дана 18. јуна 2022., у организацији Архива Будимпеште одржан је пети по реду Архивски пикник. Манифестација је међународног карактера, и за циљ има представљање делатности архива Мађарске и региона широј публици. По позиву Градског архива Будимпеште, манифестацији су присуствовали директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, конзерватор-рестауратор Маја Јокмановић, виши архивист Шаролта Картаг Миладинов и Владимир Мучибабић.

На штанду Архива Војводине су представљена нова издања књига на српском, мађарском и енглеском језику, која су привукла велику пажњу и интересовање посетилаца.

За најмлађе посетиоце смо припремили радионицу израде накита, на којој су деца показала велику вештину, маштовитост и умеће приликом израде. Такође, деца су на радионици имала прилику да самостално осликавају папирне бродиће.

На манифестацији су учествовали и колеге из Историјског архива Сента, Националног архива Мађарске, Архива Евангелистичке бискупије, Архив Жупаније Толна, као и многи други архиви са територије Мађарске. Манифестација обилује богатим програмом за децу у виду луткарских представа, мини зоолошког врта, радионица из области књиговезачког заната, итд. Одржане су и радионице за будуће архивисте, као и предавања и практични савети о истраживању порекла породице. За крај манифестације одржан је концерт групе Cry Free посвећен легендарном бенду Deep Purple.

 

Scroll to Top