„МУЗИКА И ПЛЕС” У АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ

„МУЗИКА И ПЛЕС” У АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ

Дана 30. септембра 2022. године у Архиву Војводине одржана је музичка и плесна радионица под називом „Музика и плес”. Пројекат су реализовали Удружење „Престо” и „New Entertainment” уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада. 

Радионица музике и плеса је била за све заинтересоване, док је акценат на младима од 14 до 25 година, а ради остваривања циљева уметничког музичког образовања деце и младих.

Оно што је специфично за овај пројекат јесте да спаја две различите гране уметности, које су иако на први поглед тесно везане, у пракси најчешће раздвојене, те музичари немају толико прилика да сарађују са плесачима, као и обрнуто, чиме се овај јаз премошћује управо овим пројектом. Циљ пројекта је да се млади упознају са уметничким и аматерским стваралаштвом на занимљив, користан, здрав и едукативан начин.

Удружење „Престо” постоји од 2020. године, и до сад је организовало концерте у бројним новосадским установама као што су КС Еђшег, Новосадски дечији културни центар, Салон у Радничкој, позориште Театрило итд.

Организатори догађаја су Нина Хениг, Димитрије Бељански и Александар Бошков, а учесници  Емилија Рашевић, Анђела Зец, Наташа Капетан, Предраг Војводић, Тамара Бабић, Јелена Мургашки, Милица Маринковић, Вук Ђуровић, Никола Андонов, Петар Кнежевић, Софија Николић, Андреа Сакач, Виолета Маринковић, Чедана Ђокић, Јефимија Шипка, Лена Лончар, Милош Миливојевић и Андријана Рајић.

На овом линку су доступне све фотографије и видео-записи са догађаја: https://drive.google.com/drive/folders/1jc7O2Gdz5EgbRRjT4aguDrafk8TESF7C?usp=sharing

Scroll to Top