Ново издање Архива Војводине „Кратка историја Ирске” аутора Џејсона Мек Картија

Ново издање Архива Војводине „Кратка историја Ирске” аутора Џејсона Мек Картија

Данас, 22. 7. 2021. године Архив Војводине је посетио млади стручњак из Републике Ирске Џејсон Мек Карти (Jason Mac Carthy) који је завршио студије балканистике на School of Slavonic and East European Studies у Лондону.

На заједничком састанку са директором Архива Војводине др Небојшом Кузмановићем, помоћником директора Кристијаном Обшустом и руководиоцем Одељења за сређивање и обраду старије архивске грађе Љиљаном Бубњевић, прецизирана је сарадња у вези са новим издањем Архива Војводине чији је аутор Џејсон Мек Карти. Књига под називом Кратка историја Ирске ће бити публикована почетком 2022. године.

Џејсон Мек Карти је започео сарадњу са Архивом Војводине у фебруару ове године и до сада је објавио неколико научно-популарних чланака у склопу садржаја Портала Архива Војводине – АРХИВУМ, који се односе на историју Ирске. Током свог боравка у Републици Србији, спроводи истраживања тематике која се односи на учешће Ираца на Солунском фронту у току Првог светског рата, а чији ће резултати бити презентовани у склопу поменуте публикације.

Scroll to Top