ОБУКА ЛИЦА ЗА ЗАШТИТУ ПОДАТАКА У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА И ЈАВНИМ СЛУЖБАМА

У организацији Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, а у сарадњи са Националном академијом за јавну управу, јуче је у Новом Саду почела обука лица за заштиту података у државним органима и јавним службама.

Циљ обуке је да се полазницима пружи прилика да унапреде, као и да активно примене стечено знање из области заштите података о личности и организована је као петодневни семинар. Обука је развијена и спроводи се у оквиру пројекта „Услуге обуке службеника за заштиту података и подизање свести државних службеника у складу са Општом уредбом о заштити података (ГДПР), Законом о заштити података о личности Републике Србије и Законом о информационој безбедности Републике Србије”, који је финансиран од стране Светске банке, а чији је корисник Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Пројекат спроводи конзорцијум који предводи компанија Ernst & Young d.o.o. Beograd, уз подршку Министарства информисања и телекомуникација и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности. На обуци, из Архива Војводине присуствује Милена Поповић Субић.

Scroll to Top