ДРЖАВНИ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ У ПОСЕТИ АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ

ОДРЖАН САСТАНАК ЗАПОСЛЕНИХ НА ПОСЛОВИМА ЗАШТИТЕ АРХИВСКЕ ГРАЂЕ И ДОКУМЕНТАРНОГ МАТЕРИЈАЛА ВАН АРХИВА У АРХИВИМА У АП ВОЈВОДИНИ

 

У организацији Матичне службе Архива Војводине, одржан је 7. априла 2022, заједнички састанак запослених на пословима заштите архивске грађе и документарног материјала ван архива у архивима у АП Војводини.

На састанку је разматран поступак и начин одабирања архивске грађе и уништавања документарног материјала коме је рок чувања истекао, у складу са одредбама Закона о архивској грађи и архивској делатности („Сл. Гласник” РС, бр. 6/2020).

Разматране су недоумице које произилазе приликом давања сагласности на уништење документарног материјала коме је рок чувања истекао, и усаглашене су основне процедуре код наведеног поступка.

На почетку састанка, присутне је поздравио директор др Небојша Кузмановић и нагласио спремност Архива Војводине на заједнички рад при решавању недоумица у примени Закона о архивској грађи и архивској делатности, а модератор састанка била je Милена Поповић Субић, архивска саветница, руководилац Групе за матичне послове Архива Војводине.

 

Scroll to Top