ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ”

Дана 6. децембра 2023. године у Архиву Војводине одржана је хуманитарна акција прикупљања слаткиша за српску децу са Косова и Метохије у оганизацији хуманитарне организације „Сви за Космет”, која од 2014. године организује празничне акције са акцентом на поделу пакетића, а од 2018. године и хуманитарне догађаје „Играј за Космет”.

Радионицу израде новогодишњих украса водили су волонтери – четири васпитачице из вртића „Чаробни шешир” на Адицама: Бранка Божић, Јована Ранков Ивковић, Сања Буразор и Татјана Кајтез, која је као члан организације „Сви за Космет”, заједно са Верицом Матић, била иницијатор овог лепог и хуманог догађаја. Улазница за радионицу био је слаткиш или новогодишњи пакетић.

Хуманитарна организација „Сви за Космет” 2008. године почела је да делује у Београду као Независна асоцијација студената Београд са основним задатком да материјално и морално подржи наш народ, народне кухиње, као и наше светиње на Косову и Метохији.

Од 2008. године организује редовна хуманитарно-поклоничка путовања на Косово и Метохију. Широм Србије има постављене и хуманитарне донаторске кутије, које су такође начин на који се може помоћи Србима са Косова и Метохије. Сваке године пред почетак школске године њени чланови организују и акцију прикупљања школског прибора за малишане из српских енклава на Косову и Метохији. Ова хуманитарна организација добитник је бројних захвалница и награда, као и одликовања „Архијерејске Грамате Епархије рашко-призренске”.

Наши суграђани који су довели децу на радионицу, као и запослени у Архиву Војводине, показали су солидарност и хуманост одазвавши се и ове године акцији прикупљања новогодишњих пакетића за српску децу на Косову и Метохији.

Scroll to Top