ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „МОСТОВИ ПРИЈАТЕЉСТВА”

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „МОСТОВИ ПРИЈАТЕЉСТВА”

 

У организацији издавачке куће Heror Media Pont одржана је промоција књиге Мостови пријатељства у динамичном маниру.

Почетни део програма се одвијао у Амфитеатру Архива Војводине кроз разговор са идејним творцем књиге Предрагом Старчевићем, учитељем из Панчева, и Мартом Киш Бутерер, наставницом ликовног васпитања из Новог Сада, који је водила новинарка Весна Фаркаш.

За ведру атмосферу се побринуо музичар Бранимир Росић, знан као Бане летећа гитара.

Књига Мостови пријатељства је настала учешћем преко 500 деце и 32 наставника из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније на Zoom часовима током пандемијске 2020. године.

Идеја да се склопи књига са мислима деце о љубави, пријатељству и миру је снажна порука одраслима.

Након разговора у Архиву Војводине, присутни са догађаја су пошли у процесију кроз Дунавски парк ка мосту Варадинска дуга, носећи заставе које су осликала деца у ликовном студију који води Марта Киш Бутерер.

Доласком на ливадицу у подграђу Петроварадинске тврђаве, идејни творац књиге Мостови пријатељства Предраг Старчевић је изјавио: „Велико ми је задовољство да смо се окупили да наставимо грађење овог Моста пријатељства. Желимо да наша деца граде мостове, да се повезују и да у нашем региону буде мир.

Обраћамо се у овом трену када звецкају оружја по целом свету, а ми не дамо наш Балкан јер желимо да Балкан постане гнездо мира, одакле ћемо слати поруке пријатељства”.

Финални моменат догађаја је било пуштање голуба мира.

Штампање књиге Мостови пријатељства је обезбедила Фондација Нови Сад ЕПК 2022, а промоција књиге је део програмског лука Тврђава мира.

Покровитељ: Управа за културу Града Новог Сада.

Фото: Чила Давид

Извор: Heror Media Pont

Scroll to Top