ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ТРИ ДАНА У ПАРИЗУ И ДРУГЕ ПРИЧЕ”

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ТРИ ДАНА У ПАРИЗУ И ДРУГЕ ПРИЧЕ”

Дана 3. марта 2023. године у Архиву Војводине је представљена књига др Емила Крстеског ТРИ ДАНА У ПАРИЗУ и друге приче.

Ради се о књизи прича савременог македонског писца Емила Крстеског, која се чита са задовољством и која освежава и релаксира сваког читаоца. Емил Крстески је јавности познат као директор Државног архива Републике Северне Македоније, као македонски спољно-политички новинар, државни саветник за спољну политику,  прозаиста, сликар и доктор политичких наука који се први пут представља широј публици са књигом прича.

Књига ТРИ ДАНА У ПАРИЗУ  и друге приче садржи 16 прича од којих свака има свој свет, а које су опет вешто уклопљене у једну књижевну целину. Иако се приче Емила Крстеског дешавају негде у свету, Њујорку, Паризу, Стразбуру, Лондону, Мексико Ситију, а ликови носе страна имена, ти светови су само наоко далеки, они су пробрани фрагменти стварности који реалистички представљају ситуације сваког човека.

Збирка прича Три дана у Паризу  изашла је у Македонији 2017. године, а преводилац публикације са македонског на српски језик био је Радомир Радивојевић. 

Присутнима су се на промoцији књиге обратили помоћник директора Архива Војводине Кристијан Обшуст и аутор књиге др Емил Крстески.

Scroll to Top