ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ВРЕМЕ У УСПОМЕНАМА”

Дана 19. јуна одржана је промоција путописне књиге „Време у успоменама” ауторке Драгане Ђорђевић у издању Историјског архива у Панчеву.

Драгана Ђорђевић је рођена у Неготину 27. 8. 1954. године, и тај ће град бити пресудан у њеном одрастању и сазревању у жену, мајку, професорку и списатељицу.
Одрастала је у породици просветара окружених књигама, музиком и сликама, и они су јој пренели вечиту глад за знањем и склоност ка уживању у лепом, тако да је и судбински била предодређена за креативно стваралаштво, од првих стихова, па све до данашњих путописних прича.
Ауторка је студирала педагогију (смер андрагогија), предавала психологију и логику у кладовској гимназији, што је допринело да се радознали стваралачки дух опроба и у писању о доживљеним путовањима по земљи и иностранству.
Драгана Ђорђевић је добитница признања на Међународном књижевном фестивалу „Инђија Про поет 2023” у категорији – проза, за најбољу кратку причу у 2022/23. години. Овај фестивал се већ седму годину одржава под покровитељством Књижевне радионице „Кордун”, која на својој страници редовно објављује приче Драгане Ђорђевић.

„Обишли смо добар део планете, застали где треба, расплакали се или насмејали од срца са Драганом Ђорђевић. Она прескаче векове као да игра школице и увлачи нас у времеплов, насмејана. Наоружана фото-апаратом и „чизмама скитаљкама”, посматра свет, тумачи га и не осуђује. Замишљена и радознала, у ранцу носи све своје са собом. Она воли реку, море, планину, извор, јутра, заласке и сва годишња доба и све то воли њу… Њена књига је историјски уџбеник, туристички и планинарски водич, споменар, лексикон, као и збирка уздаха и трептаја.” рекла је у уводној речи рецензент књиге дипломирани филолог Дана Мандић Поповић и сублимирала у неколико реченица ауторски првенац Драгане Ђорђевић.

Scroll to Top