ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА „У МОРУ ЗРНО”

Дана 25. августа 2023. године у Архиву Војводине одржана је промоција збирке песама„У мору зрно”ауторке Сање Лукић у издању Удружења књижевника Србије.

Сања Лукић рођена је 1977. у Приједору у Босни и Херцеговини. Завршила је Правни факултет у Бањалуци, где је и магистрирала. Од 2002. године живи у Лондону где је на колеџу завршила менаџмент у продаји, а на колеџу у Есеџу рад са децом у образовном систему Велике Британије. 

Иза себе има више објављених збирки песама: Између среће и очаја (2002), На обронцима сјећања (2003), Сан Анђела (2012), Тајна бисера (2022) и овогодишња, У мору зрно. Пише и приче које су објављиване у Алми и другим гласилима. Коаутор је књиге Мостови (2005). Заступљена је у више антологија поезије, зборницима како у земљи тако и у иностранству. Песме су јој превођене на:  италијански, енглески, турски, немачки, азербејџански, шпански. 

Добитница је награде Феминенартфест за књигу Тајна бисера 2022. године у Истанбулу.

„…Читајући њене дубоко промишљене и проживљене стихове суочавамо се са чистотом бића које битише у исконској потреби за љубављу и креативношћу, за мултиплицирањем сопственог постојања…”. Иако је „…настајала у даху, ова љубавна поезија ницала је избрушена и заокружена од идеје до реализације” – говорила је рецензент књиге мр књижевности Милица Јефтимијевић Лилић.

О књизи су говорили:

Милица Јефтимијевић Лилић, рецензент збирке песама и

Сања Лукић, аутор.

Присутнима се обратио директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић.

Scroll to Top