ОДРЖАНИ ПРОГРАМИ У ОКВИРУ 66. ФЕСТИВАЛА ФОТОГРАФИЈЕ СРБИЈЕ

Дана 9. септембра 2023. године у Архиву Војводине одржана је Скупштина Фото-савеза Србије у оквиру које су додељене годишње награде за најуспешније ауторе и клубове, као и нова звања.

Након Скупштине одвијали су се програми у оквиру 66. по реду Фестивала фотографије Србије, који је за 75 година постојања Фото-савеза Србије по први пут одржан у Новом Саду на више локација.

У Архиву Војводине приказани су документарни филмови о фотографима Миленку Савовићу, добитнику награде за животно дело и Милошу Цветковићу, након чега су уследиле промоције  књига чланова ФСС и мајстора фотографије аутора Милана Живковића, Бранислава Стругара, Маје Стошић, Фадила Шаркија  и Данила Цветановића. Новосадска публика имала је прилику да се упозна са тематски различитим радовима ових признатих фотографа: фото-монографија „Печат” мајстора фотографије Маје Стошић имала је за тему старе занате; четири књиге мајстора фотографије Фадила Шаркија обухватале су пејзаже, избеглице и документарне фотографије, а књига мајстора фотографије Данила Цветановића актове и екстеријер.

Након ових програма одржана је трибина на тему „Фотографске теме и дилеме”.

Фото: Славољуб Радојевић

Scroll to Top