Директор Архива Војводине присуствовао Округлом столу у САНУ

Директор Архива Војводине присуствовао Округлом столу у САНУ


Одбор за проучавање националних мањина и људских права САНУ, Српски институт из Будимпеште и Етнографски институт САНУ организовали су Округли сто на тему „Пројекти српског института – теме, резултати, могућности”, где је присуствовао идиректор Архива Војводине др Небојша Кузмановић.

Поздравне речи на Округлом столу упутили су: академик Владимир С. Костић, председник САНУ, академик Тибор Варади, председник Одбора, др Драгана Радојичић, директор Етнографског института САНУ и многи други.
Одбор за проучавање националних мањина и људских права САНУ, годинама један део својих активности посвећује Србима изван матичне земље, покренуо је иницијативу да културне и научне установе ових заједница представе своју делатност стручњацима и заинтересованој јавности у Србији. Унапређење научно-истраживачког рада (тематског, организационог, методолошког) и проширивање сарадње са установама и појединцима из матичне земље доприносе још успешнијем раду САНУ на пољу науке и културе.
Директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић предложио је потписивање Споразума о сарадњи Архива Војводине и Српског института из Будимпеште.

Scroll to Top