ОТВАРАЊЕ БИБЛИОТЕКЕ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА „МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ”

ОТВАРАЊЕ БИБЛИОТЕКЕ ДОМА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА „МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ”

Поводом обележавања Међународног дана школске библиотеке која се обележава 22. октобра, Дом ученика средњих школа „Милутин Миланковић” обележио је тај дан отварањем своје библиотеке, како би ученицима развијали читалачке новине, лектиру учинили доступнијом, побољшали успех у школи итд. Свечано отварање библиотеке је било 1. новембра 2022. године.

Учесници програма:

Ненад Миленковић, директор установе Дома средњих школа „Милутин Миланковић”

Андрија Јоргић, директор „Борбе”

др Иван Рајичић, председник општине Кучево

Јована Дишић, директорка библиотеке „Никола Сикимић Максим” у Кучеву и

Ана Станковић, шеф Васпитне службе Дома.

Програм је водила Драгана Илић, васпитач, која је водила и интервју са ученицима, о њиховим омиљеним књига.

На крају програма додељене су захвалнице свим установама које су поклониле књиге библиотеци Дома, која сада броји око 6000 књига.

Љиљана Бубњевић, начелник Одељења за сређивање и обраду старије архивске грађе до 1918. године присуствовала је отварању библиотеке и том приликом примила захвалнице за поклоњене књиге у име директора Архива Војводине др Небојше Кузмановића.

Дом ученика средњих школа „Милутин Миланковић” је савремена установа ученичког стандарда у којој се поред образовних и васпитних активности и садржаја обезбеђују смештај, исхрана, услови за учење, забавни и спортски живот за младе. 

Ученицима су на располагању просторије за ликовну и музичку секцију, библиотека са читаоницом, мултифункционална сала са пројектором и пратећом опремом укупног капацитета до 120 места, компјутерска сала, електронски инфо-пулт, фискултурна сала, двориште са тереном и балон за спортске активности.

Scroll to Top