Отворена изложба ГРАФИКА радова учесника пројекта „Лутајући отисакˮ

Отворена изложба ГРАФИКА радова учесника пројекта „Лутајући отисакˮ

Отворена изложба ГРАФИКА радова учесника пројекта „Лутајући отисакˮ
Данас 15. Априла 2019. године у Галеријском простору Архива Војводине отворена је изложба ГРАФИКА радова учесника пројекта „Лутајући отисакˮ, Катедре за графику Академије уметности у Новом Саду.

Поздравне речи гостима упутио је директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић. О пројекту су говорили Радован Јандрић, аутор пројекта и редовни професор Академије уметности у Новом Саду, као и  Вишња Николић, конзерватор у Архиву Војводине и графичар.

На Kатедри за графику Академије уметности у Новом Саду, кроз разговоре и размишљања родила се идеја о пројекту „Лутајући отисакˮ, чији је циљ промоција и афирмација уметничке графике, с посебним акцентом на традиционалне графичке технике. Идеја пројекта је да се путујући и гостујући у градовима широм Србије уметничка графика приближи што ширем кругу заинтересованих.

Уметници и учесници овог пројкета, чије радове ћете имати прилику да видите до 19. априла 2019. године су:  Радован Јандрић, Милан Станојев, Халил Тиквеша, Аница Радошевић Бабић, Јелена Средановић, Александар Ботић, Милош Станојев, Зоран Грмаш – in memoriam, Александар Младеновић Лека, Маја Симић, Сања Жигић, Снежана Петровић, Вишња Николић, Ђорђе Ћорић, Милан Јакшић, Нада Денић и недавно преминули Пал Дечов.

Scroll to Top