Посета колега из београдске фирме „Next Game digital agency” Архиву Војводине

Посета колега из београдске фирме „Next Game digital agency” Архиву Војводине

Дана 12. марта 2021. године колеге из београдске фирме „Next Game digital agency” Богдан Шпањевић са својим сарадницима Владимиром Лужњанином и Дарком Николићем посетили су Архив Војводине. Уваженим гостима добродошлицу је пожелео директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић и предстатвио делатност Архива Војводине која обухвата истраживање, проналажење и евидентирање архивске грађе.

Александар Бурсаћ, виши архивиста, приредио је презентацију архивске грађе која се налази у фонду 183 Архива Војводине који се односи на злочине окупатора и њихових помагача извршене у Срему, Банату и Бачкој.

Тема састанка је била могућност сарадње у дигитализацији докумената и презентовању архивске грађе на платформи која се бави страдањем људи у Јасеновцу.

Гости су такође одржали састанак са представницима удружења „Тераформинг”, чија канцеларија се налази у оквиру Архива Војводине. Мишко Станишић и Невена Бајалица представили су чланове тима, досадашње програме, публикације, као и међународне пројекте који су у току. Размењена су искуства и договорена сарадња на неколико предстојећих програма.

У склопу посете Архиву, гости су посетили Лабораторију за конзервацију и рестаурацију, као и експозицију Музеја присаједињења 1918.

Scroll to Top