ПОСЕТА АМБАСАДОРА НАРОДНЕ ДЕМОКРАТСКЕ РЕПУБЛИКЕ АЛЖИР

У оквиру активности које Архив Војводине редовно спроводи у циљу промоције културног добра које чува и приближавања историје, културе и традиције народа који живе на територији Аутономне Покрајине Војводине, директор Архива др Небојша Кузмановић, са сарадницима Кристијаном Обшустом, др Драганом Катић и Љиљаном Бубњевић, примио је данас амбасадора Народне Демократске Републике Алжир, Њ. Е. Фатах Махраза, који је са председником Друштва пријатеља Алжира, Марком Јелићем, боравио у посети Архиву и Фондацији „Светозар Милетић” у Новом Саду.
У пријатељском разговору амбасадору је представљен рад Архива Војводине, указано на важност архивске грађе која се овде чува, из које су издвојени и показани документи из 12. века и повеље и дипломе из 18. века. Изражавајући велико задовољство указаним гостопримством, амбасадор је нагласио велико пријатељство између наше две земље и народа, које датира још из периода када је Алжир водио борбу за национално ослобођење. 

Такође, у разговору је договорена будућа сарадња, пре свега заједничка издавачка делатност, организовање гостујућих изложби и међусобна размена научника и стручњака обе државе. Амбасадор Алжира и председник Друштва обишли су архивске депое и посетили Музеј присаједињења.

Scroll to Top