ПОСЕТА ПОСЛАНИКА ПАРЛАМЕНТА ФРАНЦУСКЕ РЕПУБЛИКЕ

У оквиру активности које Архив Војводине редовно спроводи у циљу промоције културног добра које чува и приближавања историје, културе и традиције народа који живе на територији Аутономне Покрајине Војводине, директор Архива др Небојша Кузмановић, са сарадницима др Драганом Катић, Кристијаном Обшустом и Александром Бурсаћем, примио је данас представнике Парламента Француске Републике, посланицу Јаел Манше (Yaël Menache), посланика Жослин Десињија (Jocelyn Dessigny) и асистента Стефана Гарона (Stephane Garon).

У пријатељском разговору посланицима је представљен рад Архива Војводине, указано на важност архивске грађе која се овде чува. Велико интересовање показали су према одабраним документима из 18, 19. и 20. века која су на француском језику, али и према грађи која се односи на страдање српског и јеврејског народа током Другог светског рата.

Делегација је посетила и Музеј присаједињења, Лабораторију за конзервацију и рестаурацију, а затим су обишли и Фондацију „Светозар Милетић” у Новом Саду.

Scroll to Top