Представљен је први броја часописа ''ТРАГОВИ''

Представљање ПРВОГ броја часописа „ТРАГОВИˮ


Данас 28. фебруара 2019. године у Галеријском простору Архива Војводине представљен је први броја часописа „Т Р А Г О В Иˮ који издаје Архив Срба у Хрватској у Загребу.

Први број „Траговаˮ, часописа за “српске и хрватске теме” покушава да се кроз хуманистички, транснационални и глобални приступ супротстави аматеризму и политиканству у обради српских и хрватских питања.

Уводну реч, о теми, подстицају и књизи, гостима је упутио др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине.

О књизи су затим говорили:  проф. др Дејан Јовић, главни уредник часописа, који је говорио о програмском аспекту, мотивима и циљевима покретања часописа, при чему је наглашено да је један од главних мотива за покретање часописа мањак научних академских чланака о  српским и хрватским темама.

Милан Радановић, извршни уредник часописа „Траговиˮ, упознао је публику о садржају часописа и о самим ауторима.

Бојан Панаотовић, директор Културног центра Новог Сада, говорио је о нужности избалансираног односа према још увек осетљивој теми међунационалних односа на нашем поднебљу и подсетио на најважнији задатак међу људима, а то су хуманост, равноправност и брига о комшијским односима.

Након представљања публикације Зоран Вељановић, директор Музеја присаједињена, спровео је уважене госте кроз изложбену поставку Музеја присаједињења 1918. године.

Scroll to Top