Представници Политике и Политикиног забавника у Архиву Војводине

Представници Политике и Политикиног забавника у Архиву Војводине

Данас 15. јула 2019. године Архив Војводине посетили су генерални директор дневног листа Политика, господин Зефирино Граси и заменик главног уредника Политикиног забавника, господин Петар Милатовић.

Том приликом донели су већу количину примерака Политикиног забавника, априлско издање, у којем је штампан текст „Одисеја Пупинових момака”, веће група америчких студената медицине, који су се на позив свог професора Михајла Пупина, са Колумбија универзитета упутили преко окена да помогну Србији у Великом рату. Недавно је у издању Архива Војводине изашла књига Дагласа Долда „Авантура на Балкану 1915ˮ.

Уважени гости Архива показали су заинтересованост за нашу кућу историје и са директором Архива Војводине др Небојшом Кузмановићем и стручним сарадницима архивистима договорена је будућа сарадња у виду објављивања историјских занимљивости у њиховој штампи.

Љиљана Дожић, архивски саветник и Љиљана Бубњевић, архивист, упознале су госте са организацијом рада Архива, поступком коришћења архивске грађе, показавши им депо у којем се чувају фондови Архива Војводине.

Уважени гости посетили су и изложбену поставку Музеја присаједињења 1918. године.  

Scroll to Top