ПРОМОЦИЈА ИЗАБРАНИХ ДЕЛА ВАСИЛИЈА Ђ. КРЕСТИЋА У СРПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ

ПРОМОЦИЈА ИЗАБРАНИХ ДЕЛА ВАСИЛИЈА Ђ. КРЕСТИЋА У СРПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЕТНОСТИ

У понедељак 26. 12. 2022. године у Српској академији наука и уметности представљена су изабрана дела историчара и академика Василија Ђ. Крестића која су током 2022. године публикована у суиздаваштву Издавачке куће „Православна реч” и Архива Војводине, а уз финансијску подршку Владе АП Војводине.

Капитална и луксузна издања публикована су у 15 томова и представљају својеврстан научни и истраживачки опус једног од најистакнутијих српских историчара, академика проф. др Василија Ђ. Крестића, односно његових истраживања српско-хрватских односа и југословенске идеје на којима је радио више од шест деценија.

На промоцији у Свечаној сали САНУ су говорили:  академик проф. др Василије Ђ. Крестић, дописни члан САНУ проф. др Мира Радојевић, научни саветник др Софија Божић и директор Издавачке куће „Православна реч” господин Зоран Гутовић. Програм је водио глумац Лепомир Ивковић.

Промоцији издања су присуствовали високи представници академске, научне и црквене заједнице, док је у име суиздавача представљању овог капиталног издавачког подухвата присуствовао помоћник директора Архива Војводине Кристијан Обшуст.

Scroll to Top