ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „АЛЕКСАНДАР ДУПЧЕК ИЗ ПЕРСПЕКТИВЕ СВЕТСКИХ ПОЛИТИЧАРА И ЛИЧНОСТИ”

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „АЛЕКСАНДАР ДУПЧЕК ИЗ ПЕРСПЕКТИВЕ СВЕТСКИХ ПОЛИТИЧАРА И ЛИЧНОСТИ”

У периоду од 20. до 22. 12. 2022. године, представници Архива Војводине и Удружења Словачких великана (Ухровец, Словачка Република), промовисали су српско издање публикације Александар Дупчек из перспективе светских политичара и личности која је ове године изашла у оквиру издавачке делатности Архива Војводине.

У име Удружења Словачких великана о књизи је на промоцијама говорио председник Удружења др Јозеф Шкултети, један од приређивача и аутора књиге, док је у име издавача, о вишегодишњој сарадњи између Архива Војводине и Удружења Словачких великана говорио Кристијан Обшуст, помоћник директора Архива Војводине.

У уторак 20. 12. 2022. године, публикација је промовисана у Бачком Петровцу, у седишту Матице словачке у Србији. Присутне је том приликом поздравио председник Матице словачке у Србији Бранислав Кулик.

У среду 21. 12. 2022. године, публикација је промовисана у Ковачици у сали Црквене општине. Присутне је том приликом поздравио лутерански свештеник господин Мартин Бајза.

У четвртак 22. 12. 2022. године, публикација је промовисана у Старој Пазови у Народној библиотеци „Доситеј Обрадовић”. Присутне је том приликом поздравила директорка библиотеке Драгана Милаш, док је књижевно вече модерирао истакнути новинар, писац и преводилац Мартин Пребуђила.

Књига о Дупчеку је изворно публикована на енглеском, немачком и словачком језику 2021. године у издању Удружења Словачких великана из Словачке Републике.

 

АРХИВ ВОЈВОДИНЕ И УДРУЖЕЊЕ СЛОВАЧКИХ ВЕЛИКАНА (СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА)

ВАС ПОЗИВАЈУ НА ПРОМОЦИЈУ КЊИГЕ

АЛЕКСАНДАР ДУПЧЕК

ИЗ ПЕРСПЕКТИВЕ СВЕТСКИХ ПОЛИТИЧАРА И ЛИЧНОСТИ

У уторак 20. 12. 2022. године са почетком у 18.00 часова у седишту Матице словачке у Србији (Бачки Петровац, Маршала Тита бр. 18)

У среду 21. 12. 2022. године са почетком у 18.00 часова у сали Парохијског дома у Ковачици (Ковачица)

У четвртак 22. 12. 2022. године са почетком у 18.00 часова у Народној библиотеци „Доситеј Обрадовић” у Старој Пазови (Стара Пазова, Трг др Зорана Ђинђића, б. б.)

На промоцији ће говорити представници Удружења Словачких великана, приређивачи књиге и представници Архива Војводине

 

Scroll to Top