ПРОМОЦИЈА ОЛИМПИЈСКИХ ВРЕДНОСТИ

Дана 26. априла 2024. године Сања Демировић учествовала је у име Архива Војводине у манифестацији одржаној у ОШ „Исидора Секулић” у Шајкашу са циљем промоције олимпијских вредности – поштовања, пријатељства и изузетности. 

У оквиру пројекта започетог 90 дана уочи званичног почетка Олимпијских игара у Паризу, деца и наставници реномиране основне школе, на челу са  директорицом школе Мирјаном Николић Мушицки, уприличили су симулацију свечаног отварања са дефилеом гостију и делегата, симболичним представљањем земаља учесница Олимпијских игара са свих континената, дефилеом такмичара (25 одељења школе), извођењем химне олимпијских игара, подизањем заставе, уношењем олимпијске бакље, паљењем олимпијског пламена и пуштањем голубова као симбола мира.

Након тога уследило је полагање заклетве од стране судија и такмичара, као и богат културно-уметнички програм у коме су наступили АКУД „Прота Светозар Влашкалић”, КУД „Исидор Бајић” и Инклузивни мешовити хор „ИСОН” из Новог Сада. Спортски час за децу, родитеље и госте одржало је Спортско удружење „Еурономеа” из Новог Сада, након чега је уследио Олимпијски час у оквиру којег је одржана пројекција филма о новосадским олимпијцима и разговор са носиоцима олимпијских медаља, међу којима су били стонотенисерка Борислава Перић Ранковић и одбојкаш Васа Мијић, освајач златне медаље.

Целодневна манифестација обухватила је и олимпијски квиз, бројна спортска такмичења, трку ученика и родитеља, изложбу фотографија олимпијаца, изложбу ликовних и литералних радова о њима и уручење награда.

На отварању присутнима су се обратили Драган Божић, председник Општине Тител, као и директорица школе, Мирјана Николић Мушицки, која је истакла значај одржавања једне овакве манифестације која шири свест код младих о важности спорта, учешћа свих и промовисања људских вредности на којима почивају начела Олимпијских игара.

Посета школи била је прилика и за даривање наших издања школској библиотеци.

Scroll to Top