Чувајмо резервате природе - радионицa за децу у Архиву Војводине

Чувајмо резервате природе – радионицa за децу у Архиву Војводине

Архив Војводине први пут ове године учествује на манифестацији „Новосадско BIG дечије лето“ у организацији Дечијег културног центра Нови Сад, која се одржава од 2010. године. Тема манифестације овог лета је „Дунав је наше море“, а циљ је да се код деце кроз низ различитих садржаја подстакне развој креативности, самосталности и откривање личних афинитета и талената.

Данас 6. августа 2019. године одржана је радионица под називом ЧУВАЈМО РЕЗЕРВАТЕ ПРИРОДЕ – на којој су се деца упознала са природом и екосистемом Дунава. Учили су  о животињама које живе у непосредној близини Дунава и зашто је важно да бринемо о њима и њиховом станишту. Научили су шта значи „природни резерват“ и који све национални паркови, природни резервати и паркови природе постоје уз Дунав. У креативном делу израђивали су од папира животиње оригами техником. Радионицу је водила Илдико Мергеш, виши архивиста са својим колегама.

Радионице се одржавају у периоду од 5. до 9. августа сваког дана од 10 до 12 часова, у галеријском простору и ограђеном дворишту установе, на адреси Жарка Васиљевића 2А.

Пријава деце је обавезна и врши се на следећим бројевима телефона:

021/489 18 33
021/489 18 15

Scroll to Top