Штрандовање - Радионицa за децу у Архиву Војводине

Штрандовање – радионицa за децу у Архиву Војводине

Архив Војводине први пут ове године део је манифестације „Новосадско BIG дечије лето“ у организацији Дечијег културног центра Нови Сад, која се одржава од 2010. године. Овог лета темом манифестације „Дунав је наше море“, циљ је да се код деце подстакне развој креативности, самосталности и откривање личних афинитета и талената, кроз низ различитих садржаја.

Данас 5. августа 2019. године одржана је радионица под називом ШТРАНДОВАЊЕ – на којој су се деца упознала са историјом новосадског купалишта Штранд од његовог настанка, затим су имали прилику да погледају како је изгледао на старим фотографијама и разгледницама, какве купаће костиме смо виђали на Штранду некад, а какве сад. У креативном делу израђивали су се модели некадашњих купаћих костима од креп-папира, а на крају је организована и модна ревија. Радионицу су водиле Илдико Мергеш, виши архивиста и др Драгана Бедов.

Радионице се одржавају у периоду од 5. до 9. августа сваког дана од 10 до 12 часова, у галеријском простору и ограђеном дворишту установе, на адреси Жарка Васиљевића 2А.

Пријава деце је обавезна и врши се на следећим бројевима телефона:

021/489 18 33
021/489 18 15

Scroll to Top