ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА „КАКО ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА ВАША АРХИВСКА КЊИГА”

РАДНА ПОСЕТА ДРЖАВНОМ АРХИВУ У ВУКОВАРУ

 

Дана 21. октобра 2021. године архивисткиње из Архива Војводине у саставу: Љиљана Дожић, архивски саветник, руководилац Одељења за документацију, информације и информациони систем, Ивана Гојковић, архивист на пословима матичне делатности, Станислава Блажевић, архивист на пословима заштите архивске грађе и регистратурског материјала ван архива и Ивана Петровић, виши архивист у депоу, биле су у радној посети Државном архиву у Вуковару у оквиру које су представиле делатност Архива.

Архивисткиње су говориле о организационој структури Архива уопште, затим су представиле рад Одељења за документацију, информације и информациони систем, Одељења депо службе, говориле о сређивању и заштити архивске грађе ван архива, дигитализацији, издавачкој делатности и сајту Архива. Креативним филмом представиле су рад на конзервацији и рестаурацији архивске грађе који се одвија у архивској Лабораторији.

Након излагања, љубазни домаћини вуковарског архива су представницама Архива Војводине показали зграду свог архива у којем се налазе од 2017. године.

У послеподневним часовима уследила је посета Саборној цркви Светог Николе у Вуковару и Српском дому, где је домаћин био свештеник Саша Кузмановић.

Scroll to Top