САСТАНАК ПОВОДОМ ОРГАНИЗОВАЊА ИЗЛОЖБЕ „ГРЦИ У ВОЈВОДИНИ 1945–1949”

САСТАНАК ПОВОДОМ ОРГАНИЗОВАЊА ИЗЛОЖБЕ „ГРЦИ У ВОЈВОДИНИ 1945–1949”

У склопу активности за текућу годину, Архив Војводине је својим планом предвидео отварање изложбе и пратеће садржаје на тему „Грци у Војводини 1945–1949” о избеглицама којe су се населиле у мало бачко место у близини Новог Сада – Маглић, тадашњи Буљкес. У циљу реализовања овог пројекта, Архив је учврстио сарадњу са Културним центром „Булкес – Маглић”, а значајну подршку пружио је Национални савет грчке националне мањине у Србији.

У вези са реализацијом наведених активности, данас је одржан састанак између директора Архива Војводине др Небојше Кузмановића и помоћника директора Кристијана Обшуста са сарадницима, односно пројектним тимом који чине др Драгана Катић, Љиљана Бубњевић, Ивана Петровић и Маја Јокмановић, са представницима Националног савета грчке националне мањине, испред кога су били Петар Родифцис-Нађ из Смедерева, Аполон Саванов из Суботице, затим представници Културног центра из Маглића Радомир Зотовић и Виолета Цветковић, као и сарадник на изложби, сликар и вајар из Новог Сада, некадашњи грчки становник Буљкеса, Елефтериос Константинидис.

Договорене су наредне активности и изражена жеља за дугорочном сарадњом у циљу промовисања заједничке историје, традиције и културе.

Scroll to Top