Секретар Православне охридске архиепископије Стефан Бранковски у посети Архиву Војводине

Секретар Православне охридске архиепископије Стефан Бранковски у посети Архиву Војводине

Данас, 13. 2. 2020. године, Архив Војводине је посетио Стефан Бранковски, секретар архиепископа охридског и митрополита скопског Јована VI (Вранишковског).

На састанку са директором Архива Војводине др Небојшом Кузмановићем размотрени су различити видови сарадње између Архива Војводине и Православне охридске архиепископије при чему је договорена конкретна сарадња у контексту заједничке издавачке делатности. Директор Архива Војводине је током састанка исказао подршку деловању Православне охридске архиепископије Српске православне цркве у Републици Северној Македонији и обећао помоћ у опремању библиотеке Архиепископије.

Након састанка, Стефан Бранковски посетио је изложбену поставку Музеја присаједињења, као и депое Архива Војводине, при чему је посебно интересовање показао за архивска документа која се односе на историјат и деловање Српске православне цркве.

Стефан Бранковски и Др Небојша Кузмановић су након састанку у Архиву Војводине посетили Матицу Српску где их је примио председник ове установе, Др Драган Станић.

Scroll to Top