ШЕСТА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНО-СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА – СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ

ШЕСТА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНО-СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА – СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ

Дана 27. октобра 2022. године покрајински заштитник грађана – омбудсман заједно са Институтом за криминолошка и социолошка истраживања из Београда уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, одржао је 6. по реду међународну научно-стручну конференцију у Новом Саду под називом From Childhood to the right to a dignifies old age – Human Rights and Institutions.

Циљ скупа јесте да окупи све релевантне учеснике из академских, научноистраживачких и других области, као и представнике релевантних институција и организација. На скупу учествују представници из преко 15 држава света, чији радови су публиковани и презентовани јавности.

Једна од активности коју покрајински заштитник грађана – омбудсман организује поводом међународне научно-стручне конференције јесте и свечани пријем за учеснике/госте конференције који се одржао у галеријском простору Архива Војводине.

На свечаном пријему учесницима конференције обратио се:

проф. др Зоран Павловић, покрајински заштитник грађана – омбудсман;

др Ивана Стевановић, директорка Института за криминолошка и социолошка истраживања и Љиљана Бубњевић, виши архивист, у име директора Архива Војводине др Небојше Кузмановића

Догађај је употпунио новосадски камерни хор Ladies string kvartet и Константин Црњански, брилијантни флаутиста.

Том приликом многобројне госте је провела кроз актуелне изложбе у Архиву Војводине и Музеј присаједињења Сања Демировић, архивист, и Весо Вуковић.

Scroll to Top