СОМБОР 1918. ОСТВАРЕНА НАДА И НЕУСКРАЋЕНА ПРАВА

СОМБОР 1918. ОСТВАРЕНА НАДА И НЕУСКРАЋЕНА ПРАВА


Данас, 13. новембра 2018, представљена је књига проф. др Саше Марковића, наставника историје у звању редовног професора на Педагошком факултету у Сомбору, Универзитета у Новом Саду.

Наслов књиге: Сомбор 1918. остварена нада и неускраћена права
Издавачи: Удружење грађана НОРМА Сомбор, Градска библиотека КАРЛО БЈЕЛИЦКИ Сомбор, Педагошки факултет у Сомбору

Др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине, упутио је посетиоцима и гостима поздравну реч и посебно захвалио на посети проф. др Зорану Милошевићу, покрајинском секретару за високо образовање и научноистраживачку делатност. Затим је истакао да се Архив Војводине веома активно укључио у обележавање завршетка Великог рата и присаједињења војвођанских области Краљевини Србији 1918, тематским изложбама, промоцијама књига, радионицама итд. Осим тога, нагласио је да се у Архиву одвијају и велики грађевински радови поводом отварања Одељења Музеја Војводине – Музеја присаједињења 1918, а интензивно се ради и на уређењу дворишта и парка.

О књизи су говорили:
Проф. др Дејан Микавица, рецензент
Милан Степановић, уредник

Затим је веома надахнуто говорио о подстицају, теми и начину рада на овој књизи, проф. др Саша Марковић, аутор књиге, која је настала поводом обележавања стогодишњице присаједињења, а заснива се на истраживањима савремене литературе и архивске грађе.

Овде можете прочитати о књизи

Scroll to Top