Суботњи разговори

СУБОТЊИ РАЗГОВОРИ – ФРИЗЕРАЈ

 

Овогодишња пролећна сезона Суботњих разговора, 10. јуна 2023, затворена је темом фризераја.

Све о тренутним трендовима, правилној нези косе и рада у фризерским салонима Весна Фаркаш је сазнала од наших саговорника, Весне Вељков, власнице фризерског студија „Woman style” и Андрије Никитовића Брице, власника салона Берберај „Код Брице”.

Андрија Никитовић је у свет фризераја ушао сасвим случајно. Како каже, за школу никада није био заинтересован, поподневне смене уместо у школи проводио је у салонима шишајући. Није кренуо да шиша из љубави, већ да заради који динар. Као и жене, Андрија каже да и мушкарци прате трендове и да управо ти трендови диктирају каква фризура треба да се носи.

Весна Вељков истакла је да жене ипак не могу слепо да прате трендове, већ да морају бити свесне својих могућности, да пробају другачије, али да знају шта могу, а шта не могу да носе. Као фризерки, највеће задовољство јој је када клијент изађе задовољан из салона.

У овим нездравим временима јако је битно да се негујемо, истакла је Весна Фаркаш, и додала да је нега једна врста понашања према себи.

Ове сезоне слушали смо предивне гласове и песме новосадских хорова, научили више о важности облачења и уникатним стиловима, уживали у причама и искуствима новосадских ди-џејева и сазнали више о правилној нези косе и раду новосадских фризера.

Суботњи разговори се враћају и брже него што мислите, а до следећег пута ми вам поручујемо – причајте што више, смејте се још више и волите се највише.

Суботње разговоре је организовао Heror Media Pont уз подршку Архива Војводине.

Координација и организација у име Архива Војводине: Љиљана Бубњевић, виши архивист.

Домаћин данашњег издања је био Музеј Војводине.

Покровитељ пројекта је Управа за културу Града Новог Сада.

Извор: Heror Media Pont

Фото: Чила Давид / Dávid Csilla

 

Scroll to Top